Retailerul irlandez Primark şi-a recrutat primul manager de magazin din România de la New Yorker

Autor: Cristina Roşca 08.08.2022

♦ Eduard Moise şi-a creionat toată cariera în retail, lucrând atât în comerţul de modă, cât şi cel alimentar.

Retailerul irlandez de modă Primark, ce se pregăteşte să intre pe piaţa din România în acest an, şi-a recrutat primul manager de magazin pentru operaţiunile locale, este vorba de Eduard Moise, care a lucrat anterior pentru alte branduri de fashion internaţionale precum New Yorker şi H&M.

Executivul român a lucrat timp de şase ani pentru germanii de la New Yorker, întâi ca area sales manager, iar apoi ca regional sales manager. An­terior, el a fost angajatul H&M, încă de la intrarea suedezilor pe piaţă acum mai bine de un deceniu. Printre altele, a fost managerul fashion store-ului H&M din Bucureşti - cel de la Unirea Shopping City, conform datelor ZF.

Astfel, Eduard Moise are ex­pe­rienţă în modă şi a lucrat şi coordonat totodată activitatea unor magazine de suprafaţă mare, cum este cel al H&M din inima Capitalei.

Primark vine pe piaţă cu un mo­del de business într-o anumită măsură diferit de cel al jucătorilor existenţi. Retailerul de modă din Irlanda este cunoscut pentru magazinele sale de mari dimensiuni, uneori aproape cât un hipermarket, şi pentru preţurile mici. Compania va intra în 2022 în România, reprezentanţii Primark a­nunţând oficial că lanţul va deschide un magazin în mallul ParkLake din Capitală până la finalul acestui an. De fapt, irlandezii au semnat şi un al doilea contract deja, cu centrul co­mer­cial AFI Cotroceni, spun sursele ZF.