Un salariu pe zi. Un analist media câştigă între 450 şi 800 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 08.08.2022

Un angajat pe poziţia de analist media are un salariu care variază, în medie, între 450 şi 800 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

„Oferta de joburi remote a crescut cu 10% de la începutul anului curent, iar conform datelor din platforma BestJobs, majoritatea poziţiilor deschise pentru rolul de analist media permit desfăşurarea activităţii de la distanţă, făcând acest rol unul dorit de candidaţii care nu sunt gata să se întoarcă la birou. Candidaţii căutaţi trebuie să cunoască bine limbile română şi engleză şi au nevoie de cunoştinţe de social media, SEO şi design. Familiarizarea cu programele CorelDraw, Photosop, Illustrator reprezintă un avantaj, iar o certificare Google cunoscută constituie un plus în candidatura unei persoane. Salariul net pe care îl poate accesa un analist media este, în medie, de 450-800 de euro“, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: asigurare medicală, prime de sărbători şi bonusuri de performanţă.

În prezent, 312 de posturi vacante pentru poziţia de analist media sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote. 

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Candidaţii căutaţi trebuie să cunoască bine limbile română şi engleză şi au nevoie de cunoştinţe de social media, SEO şi design. Familiarizarea cu programele CorelDraw, Photosop, Illustrator reprezintă un avantaj.