Şase companii din BET ies la tablă săptămâna aceasta cu rezultatele pe S1/2022. Printre ele, perlele Romgaz şi Nuclearelectrica

Autor: Eduard Ivanovici 09.08.2022

Şase emitenţi incluşi în BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, vor raporta săptămâna aceasta rezultatele din primele şase luni ale anului. Cele şase companii sunt Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Transelectrica (TEL), Conpet Ploieşti (COTE), Digi Communications (DIGI), Nuclearelectrica (SNN) şi Romgaz (SNG), societăţile urmând să îşi publice rezultatele semestriale vineri, 12 august, cea mai aglomerată zi a actualului sezon de raportări financiare.

Din cei şase emitenţi, producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz a avut cea mai bună evoluţie a acţiunilor în 2022, respectiv plus 20%, pe tranzacţii de aproape 400 de milioane de lei. La polul opus, Transelectrica, operatorul sistemului naţional de transport de energie, suferă un declin de 16,7% în aceeaşi perioadă, pe un rulaj de 23,5 milioane de lei. Prin contrast, indicele BET a pierdut 3,6% de la începutul anului.