Ce înseamnă interesul naţional? Episodul 1. Industria. Strigăt la unison: haideţi să sprijinim industria care creează valoare adăugată mare. Să nu mai exportăm materia primă

Autor: Răzvan Botea 13.08.2022

Care este interesul naţional? Ziarul Financiar îşi propune să răspundă la această întrebare printr-o serie de articole care vor aborda tema interesului naţional prin lupa sectoarelor economice.

Nu se poate imagina o economie, cu atât mai puţin o economie dezvoltată, căreia să-i lipsească industria. În sfera largă a interesului naţional general, industria joacă un rol esenţial, mai ales într-o ţară ca România, care ajunge la o pondere a industriei şi de 23% din economie. Care este însă interesul naţional, atunci când vorbim de industrie? Oamenii din piaţă răspund la unison: valoarea adăugată mare, în primul rând.

„Valoarea adăugată mai mare este cheia. Trebuie să profităm de momentul actual, în care se naşte o economie nouă, verde, şi să dezvoltăm programe de cercetare şi dezvoltare proprii“, răspunde Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Români (AOAR).