Un salariu pe zi. Un consilier şcolar câştigă între 700 şi 900 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 09.08.2022

Un angajat pe poziţia de consilier şcolar are un salariu care variază între 700 şi 900 de euro net pe lună, conform datelor de la platforma de recrutare BestJobs. Consilierul şcolar este un specialist în educaţie care planifică şi desfăşoară activităţi de consiliere educaţională individuală sau de grup ce au drept obiectiv adaptarea elevului la probleme specifice mediului şcolar.

„Problemele tinerilor care frecventează o şcoală pot fi unele complexe şi diverse, iar rolul unui consilier şcolar este unul esenţial în acest sens. Cu ajutorul lui, tinerii îşi pot depăşi problemele cu încredere şi pot transforma experienţa şcolară într-una plăcută şi utilă. Tinerii au deseori nevoie de îndrumare şi sprijin, astfel că un consilier şcolar trebuie să aibă abilităţi excelente de comunicare şi de gestionare a situaţiilor dificile. Studiile superioare în psihologie şi/sau pedagogie, precum şi un atestat COPSI sunt esenţiale în acest job. Salariile, în funcţie de cerinţele jobului, se pot apropia de 900 de euro”, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: abonament medical, masa de prânz/ tichete de masă, traininguri, teambuilding.

În prezent, 308 de posturi vacante pentru poziţia de consilier şcolar sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti şi Ilfov.