Anunţ din partea presei de stat a Rusiei: Coreea de Nord oferă 100.000 de soldaţi pentru a ajuta la înfrângerea Ucrainei

Autor: Andrei Şerbănescu 09.08.2022

Coreea de Nord a oferit 100.000 de trupe „voluntare” Kremlinului pentru a ajuta Rusia să câştige războiul împotriva Ucrainei, potrivit presei de stat ruse, scrie Insider.

„Există rapoarte că 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiţi să vină şi să ia parte la conflict”, a declarat expertul militar rus, Igor Korotchenko, la Channel One Rusia, pentru New York Post.

Korotchenko a lăudat „bogata experienţă a armatei nord-coreene în lupta împotriva bateriilor”, a informat ziarul.

Războiul eficient contra bateriei este de o importanţă sporită pentru armata rusă ca urmare a deciziei SUA de a dona Ucrainei o serie de sisteme HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), a raportat revista militară 1945. Un expert militar a declarat luna trecută pentru Sinéad Baker, jurnalist Insider, că rachetele cu rază lungă de acţiune şi de înaltă precizie au făcut „o diferenţă masivă” în eforturile de război ale Ucrainei.

Korotchenko a continuat argumentând că Rusia ar trebui să salute trupele nord-coreene şi expertiza lor în contrabaterie.

„În cazul în care Coreea de Nord îşi exprimă dorinţa de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i lăsăm să o facă”, a declarat Korotchenko, potrivit New York Post.

Armata Coreei de Nord este a patra ca mărime din lume, cu un personal activ de aproape 1,3 milioane de soldaţi, potrivit Consiliului pentru Relaţii Externe din New York. Alţi 600.000 servesc ca soldaţi de rezervă.

Experţii în apărare spun că armata Nord Coreeană funcţionează cu echipamente şi tehnologie învechită, a raportat CFR.

Potrivit ziarului sud-coreean Daily NK, Coreea de Nord a oferit şi muncitori pentru a ajuta Rusia în reconstruirea unei Ucraine postbelice.

Citând surse ruseşti, Daily NK a raportat că guvernul Coreei de Nord intenţionează să trimită peste 1.000 de muncitori în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, dacă Rusia va câştiga războiul.

„Având în vedere că războiul nu s-a încheiat încă, guvernul plănuieşte să trimită muncitori la momentul potrivit în timp ce monitorizează situaţia pe teren”, a declarat o sursă nord-coreeană, pentru Daily NK.