Austriecii de la Strabag în asociere cu germanii de la Geiger au câştigat un contract de 85 mil. euro pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a sectorului de autostradă Cheţani- Câmpia Turzii, de 15,7 km

Autor: Laurentiu Cotu 09.08.2022

Constructorul austriac Strabag în asociere cu germanii de la Geiger Transilvania au câşigat un contract de 420,3 mil. lei (85 mil. euro), fără TVA, pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a sectorului de autostradă Cheţani-Câmpia Turzii, în lungime de 15,7 km. Durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare şi de 18 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor.

Durata de garanţie a lucrărilor ofertată este de 120 de luni. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, conform unui comunicat de presă al CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere). CNAIR a lansat pe 20 iulie 2021 licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lotului Cheţani- Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco Group, companie aflată în reorganizare judiciară.

Constructorul austriac Strabag a înregistrat în 2021 venituri în valoare de 264 de milioane de euro în România, în creştere cu 5% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor publicate în cel mai recent raport financiar al grupului, aferent anului 2021. Astfel, contribuţia României la businessul întregului grup a fost anul trecut de 2%. Constructorul Geiger, cu acţionariat german, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 236 mil. lei, un profit net de 18 mil. lei şi un număr mediu de 434 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.