Comisia Europeană aprobă o schemă de ajutor de stat în valoare de 358 milioane de euro, menită să sprijine întreprinderile afectate de pandemie. Aproximativ 1.000 de întreprinderi vor beneficia de măsură

Autor: Ştefan Stan 09.08.2022

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor pentru România de până la 358 milioane euro (aproximativ 1,7 miliarde lei), pentru sprijinirea întreprinderilor în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit unui anunţ al Comisiei. 

Măsura va fi deschisă microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii afectate de pandemia de coronavirus care îşi desfăşoară activitatea în sectoare precum industria prelucrătoare, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul şi sectorul serviciilor de cazare. Se estimează vor beneficia aproximativ 1.000 de întreprinderi în urma măsurii. 

În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subvenţii directe. Măsura urmăreşte să ajute întreprinderile să finanţeze investiţii în active corporale şi necorporale pentru a depăşi deficitul de investiţii acumulat în economie din cauza crizei provocate de coronavirus.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat.