ZF Live. Silviu Toma, fondator, Romania Driving Experience: În şcoala de şoferi iei, din păcate, doar permisul. Companiile de asigurări, firmele de leasing operaţional ar putea contribui la creşterea nivelul de educaţie rutieră

Autor: Mara Rolea 10.08.2022

♦ Romania Driving Experience are peste 40.000 de participanţi, peste 100 de evenimente şi peste 300.000 de kilometri parcurşi pe circuit.

Romania Driving Experience, o şcoală de conducere defensivă şi sportivă, deschisă în urmă cu doi ani, iniţial destinată companiilor şi centrelor de testare, a trecut şi spre clienţii persoane fizice care învaţă de la o echipă de traineri certificaţi la Academia BMW din Germania.

„La un astfel de curs înveţi să înţelegi pe­ricolele la care te expui. Te punem în situaţii limită pe care nu poţi să le experimentezi în altă parte. În momentul în care ai greşit e un om acolo care îţi spune ce ai greşit şi cum ai putea să îmbunătăţeşti“, spune Silviu Toma, fondator Romania Driving Experience, în cadrul emisiunii de business ZF Live. Structura cursului este întocmită după tiparul BMW. Trainerul nu stă în maşină cu clienţii, însă sunt doi şoferi în maşină. Din afara maşi­nii, trainerul poate vedea greşelile făcute de şofer, unde se opreşte maşina, unde s-a uitat şoferul şi cu ce viteză a venit.

Silviu Toma pledează pentru necesitatea finalizării unui curs de conducere defensivă în cazul oricărui şofer. Anul acesta proiectul a avut peste 500 de oameni la curs, dar raportat la cele 9 milioane de carnete de conducere din ţară este un număr redus.