Software Imagination & Vision, unul dintre „puii“ fostului gigant din IT Siveco a făcut în 2021, al treilea an de funcţionare, afaceri de 82 milioane de lei. Software Imagination & Vision (SI&V) a făcut în 2021 un profit net de 13 mil. lei, mai mare cu 47%.

Autor: Adrian Seceleanu 10.08.2022

♦ Software Imagination & Vision (SI&V) a făcut anul trecut un profit net de 13 mil. lei, mai mare cu 47%.

Compania Software Imagination & Vision, un „pui“ al fostului gigant din IT, Siveco, a ajuns în anul 2021, după doi ani şi două luni de funcţionare, la o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de lei, cu o marjă a profitului net de peste 10%, arată datele depuse la Ministerul Finanţelor de firmă.

Compania, înfiinţată la 29 noiembrie 2019, a fost construită pe bazele departamentului de dezvoltare al fostei companii Siveco, iar principalul acţionar persoană fizică la vedere al companiei este Alexandru Rădăşanu, care a fondat în 1992 compania de software Siveco alături de soţia sa, Irina Socol. Rădăşanu, care era vicepreşedinte pentru cercetare al companiei, a apărut rareori în public, compania fiind reprezentată la evenimente, conferinţe sau interviuri de alţi membri ai echipei de conducere. Decizia de înfiinţare a noii companii a fost luată în august 2019. Principalul acţionar al firmei (cu 64% din titluri) este o companie din Olanda - Siveco Netherlands - firmă care deţine pachetul majoritar şi al fostului lider al pieţei locale de integrare de sisteme - Siveco România. Fostul gigant Siveco, care la apogeul său - în 2014 - raportase afaceri de 258 mil. lei, a mai avut în 2021 afaceri de doar 13 mil. lei.