Un salariu pe zi. Un inginer de mediu câştigă între 1.000 şi 1.500 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 10.08.2022

Un angajat pe poziţia de inginer de mediu are un salariu care variază, în medie, între 1.000 şi 1.500 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutarea online BestJobs.

„Protejarea mediului a intrat pe agenda oricărei companii, indiferent de domeniul de activitate. Inginerul de mediu are un rol esenţial în elaborarea şi implementarea de proceduri pentru reducerea deşeurilor şi a poluării. Totodată, el optimizează utilizarea resurselor în scopul minimizării impactului asupra mediului şi ajută la dezvoltarea resurselor de energie regenerabilă. Se cere certificare ISCIR pentru acest job, iar la capitolul soft skills, este nevoie de un spirit de organizare extrem de bine pus la punct şi de un management al timpului fără cusur. Salariile pot ajunge şi la 1.500 de euro net lunar, dată fiind importanţa acestei poziţii şi deficitul de specialişti din acest domeniu”, Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: asigurare medicală, bonusuri şi pensie privată.

În prezent, 713 de posturi vacante pentru poziţia de inginer de mediu sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Timişoara, Arad, Braşov. 

 

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Protejarea mediului a intrat pe agenda oricărei companii, indiferent de domeniul de activitate. Inginerul de mediu are un rol esenţial în elaborarea şi implementarea de proceduri pentru reducerea deşeurilor şi a poluării.