Andreea Baciu, Chief Culture Officer la UiPath, a intrat în echipa de consilieri a start-up-ului local Nestor

Autor: Ioana Niţă 10.08.2022

Andreea Baciu, chief culture officer în cadrul UiPath, primul unicorn românesc, s-a alăturat echipei de consilieri a start-up-ului local Nestor, care a dezvoltat o platformă de „people intelligence” ce ajută companiile să recurteze, să dezvolte şi să reţină angajaţii valoroşi în organizaţiile lor. Ea a fost numită primul chief culture officer (CCO) din cadrul UiPath, după ce a fost chief people officer interimar al companiei, construind o echipă de succes şi fiind  responsabilă pentru inspirarea, conducerea şi susţinerea culturii unicornului românesc.

„Andreea Baciu se numără printre cele mai importante persoane care a lucrat la construirea strategiei culturale din cadrul UiPath. Consilierea strategică pe care o va aduce Andreea este de nepreţuit pentru îndeplinirea misiunii noastre la Nestor de a ajuta liderii HR să înţeleagă datele despre oameni din cadrul iniţiativelor de implicare, performanţă şi creştere a angajaţilor, oferindu-le informaţii utile şi instrumentele de automatizare de care au nevoie pentru a avea un impact asupra rezultatelor afacerii. Sunt încântat să o am în echipă. Împreună, vom crea noi modalităţi prin care organizaţiile pot implica şi dezvolta talentul în noua lume hibridă”, a declarat Bogdan Apostol, cofondator şi CEO al Nestor.

Susţinut de Y Combinator – programul de accelerare renumit din Silicon Valley (SUA), start-up-ul local ajuta liderii de HR să-şi măsoare, să adapteze şi să-şi îmbunătăţească în mod constant strategia de resurse umane şi să o alinieze continuu la obiectivele generale de afaceri.

„Aducem împreună procesele de <<employee engagement>>, performanţă şi dezvoltare a angajaţilor printr-o abordare bazată pe un profil individual de skill-uri pentru fiecare angajat din organizaţie. Folosim <<predictive analytics>> pentru a automatiza trimiterea de <<nudges>> către angajaţi şi a da managerilor şi HR-ului <<insights>> care să fie acţionabile.”

În noul ei rol de consilier, Andreea Baciu va oferi îndrumări echipei de conducere a start-up-ului Nestor pe o serie de subiecte, cum ar fi implicarea şi dezvoltarea angajaţilor, analiza oamenilor, managementul talentelor şi diversitatea, echitatea, incluziunea şi apartenenţa, oferind sfaturi despre cum pot răspunde strategiile lui Nestor la provocările cu care se confruntă departamentele de HR în construirea strategiilor de resurse umane, precum şi în abordarea nevoilor complexe ale unei forţe de muncă multiculturale şi multigeneraţionale din noul loc de muncă hibrid.

„Crearea unor medii de lucru în care oamenii sunt încurajaţi să îşi asume propria dezvoltare şi să devină o versiune mai bună a lor înşişi va fi elementul cheie al succesului organizaţional în anii următori. Nestor va deveni un suport indispensabil pentru liderii de HR în misiunea lor de a construi strategii de resurse umane care să permită o mai mare transparenţă, o mai bună luare a deciziilor şi o agilitate organizaţională sporită care să răspundă nevoilor afacerii”, a precizat Andreea Baciu.