​Peste 200.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend pe litoralul românesc: Gradul mediu de ocupare se va apropia de 100% pentru acest weekend prelungit

Autor: Miruna Diaconu 10.08.2022

Cel mai aglomerat weekend din această vară, minivacanţa de Sf. Maria, va aduce pe litoralual românesc circa 200.000 de turişti, ceea ce înseamnă un grad mediu de ocupare de aproape 100% pentru unităţile de cazare, conform datelor agenţiei de turism litoralulromanesc.ro.

“Se fac şi rezervări pe ultima sută de metri, dar disponibilităţile la cazare se reduc de la o zi la alta. Ne aşteptăm ca gradul de ocupare să fie aproape de 100% în acest weekend prelungit. În general, se rezervă pachete de trei nopţi de cazare, de vineri până luni, dar sunt şi turişti, mai ales din categoria celor care au rezervat sejururi din timp, care au optat pentru vacanţe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă şi această perioadă”, precizează Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Primele locuri epuizate pentru acest hotel sunt cele din hotelurile cu cel mai bun raport calitate-preţ, iar rezervările pentru acestea au fost făcute încă de la lansarea primelor oferte.

“Staţiunea Mamaia, care începuse cu stângul acest sezon estival, este din nou solicitată de turişti. Cererea a crescut mai ales după ce, pe de o parte, autorităţile au decis să reducă semnificativ taxa de parcare, iar, de cealaltă parte, operatorii din turism au venit cu oferte speciale la cazare, masă, închirieri de şezlonguri etc. Astfel că, în acest moment, putem spune că Mamaia a revenit la nivelul rezervărilor de vara trecută”, menţionează reprezentantul Litoralulromanesc.ro.​​