Argus Constanţa are ok-ul SIF Oltenia pentru contractarea unor credite de maximum 220 milioane de lei pentru capital de lucru

Autor: Eduard Ivanovici 10.08.2022

Acţionarii producătorului de uleiuri vegetale Argus Constanţa (simbol bursier UARG), controlat de SIF Oltenia, au aprobat în urma Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 8 august contractarea de către societate a unor credite bancare în sumă maximă de 220 de milioane de lei pentru capital de lucru, conform unui raport publicat la Bursă.

Compania garantează creditele cu „active imobilizate aparţinând Argus Constanţa, reprezentând până la 100% din total active imobilizate corporale din patrimoniu, cesiune de creanţe, stocuri, ipotecă mobiliară asupra încasărilor şi soldurilor curente şi subconturilor deschise de Argus la banca finanţatoare”, se arată în document.

Acţionarii au aprobat accesarea unor facilităţi de factoring de maxim 28,85 milioane de lei garantate cu creanţele rezultate din contractele perfectate de societate cu mai mulţi parteneri contractuali.

Consiliul de Administraţie a fost împuternicit pentru aprobarea nivelului maxim al creditelor efectiv contractate, precum şi al garanţiilor aferente şi mandatarea persoanelor care vor semna contractele de credit şi de garanţie reală mobiliară şi imobiliară aferente.

Acţionarii au ratificat, totodată, o decizie a CA din 29 iunie 2022 privind contractarea unor credite de la BRD – Groupe Société Générale în cadrul programului Rural Invest. Decizia CA se referă la o linie de credit tip revolving de 5 milioane de lei, pe o perioadă de 36 de luni, şi la un credit de investiţii de 3,1 milioane de lei, pe o perioadă de 72 de luni, dintre care 12 luni perioadă de graţie pentru capital.

De asemenea, în urma AGEA s-a hotărât prelungirea unei linii de credit de 7,5 milioane de lei pe o perioadă de 12 luni.

Acţiunile UARG se apreciau cu 4,4% la jumătatea şedinţei de tranzacţionare de miercuri, pe fondul unor tranzacţii de 3.000 de lei. Evoluţia din ultimele 12 luni este de plus 5,6%, pe un rulaj de 530.000 de lei, conform datelor BVB.

Cu o valoare de piaţă de 68 de milioane de lei, societatea este deţinută în proporţie de 86,4% de SIF Oltenia (SIF5), restul revenind altor acţionari.