Avocaţii de la Wolf Theiss au asistat Raiffeisen Bank şi Banca Comercială Română în finanţarea Romgaz cu 325 mil. euro pentru preluarea participaţiei Exxon în proiectul de gaze din Marea Neagră

Autor: Cristina Bellu 10.08.2022

Firma de avocatură  Wolf Theiss a reprezentat un sindicat de bănci format din Raiffeisen Bank şi Banca Comercială Română, în legătură cu facilitatea de credit de 325 milioane de euro acordată companiei Romgaz pentru preluarea participaţiei Exxon în proiectul de gaze din Marea Neagră.

La începutul lunii august, producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) a anunţat finalizarea tranzacţiei de achiziţie şi transferul acţiunilor reprezentând 100% din capitalul social al ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din drep­turile do­bân­dite şi din obligaţiile asu­mate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

S.A. Scopul tranzacţiei îl reprezintă finanţarea parţială a preţului de achiziţie în legătură cu preluarea de către Romgaz a 100% din capitalul social al Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din drepturile şi obligaţiile aferente proiectului Neptun Deep.

Echipa de Banking & Finance din cadrul biroului Wolf Theiss din Bucureşti, coordonată de Claudia Chiper, a oferit asistenţă juridică celor două bănci finanţatoare pe tot parcursul procesului de negociere, semnare şi utilizare a împrumutului.

Claudia Chiper a colaborat strâns cu Iuliana Stoicescu, Senior Associate, în legătură cu toată activitatea tranzacţională, anunţă reprezentanţii firmei de avocatură.

Romgaz a cumpărat 50% din proiectul de gaze din Marea Neagră, cealaltă parte fiind deţinută de OMV Petrom. ExxonMobil, alături de OMV Petrom, compania care deţine restul acţiunilor din Neptun Deep, au investit deja 1,5 miliarde de dolari în faza de explorare.