ZF Live. Viorel Mohorea, sales manager la SVN România: Din totalul tranzacţiilor, circa 80% sunt achiziţii făcute de beneficiarii finali, pentru locuire, în vreme ce restul de 20% este reprezentat de apartamentele achiziţionate cu scop investiţional, în condiţiile unor randamente cuprinse între 5% şi 8%

Autor: Mara Rolea 11.08.2022

♦ Asistăm la o creştere de 16% la nivel de tranzacţii imobiliare în Bucureşti şi Ilfov.

Piaţa tranzacţiilor imobiliare din Bucureşti şi Ilfov se află pe un trend ascendent, cu un segment nou ce reprezintă o treime din numărul total de tranzacţii. Restul pieţei constă în apartamente vechi, potrivit estimărilor lui Viorel Mohorea, sales manager în cadrul companiei de consultanţă imobiliară SVN România.

„În piaţa liberă (de aparta­mente vechi – n. red.), preţurile nu sunt cu mult diferite faţă de piaţa nouă, cel puţin în segmentul central, semi-central. Vedem şi acolo o uşoară scădere, de 15% la preţul pe metru pătrat“, a spus Viorel Mohorea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Cele mai vândute aparta­mente sunt cele cu două şi trei camere. Din totalul tranzac­ţiilor, circa 80% sunt achiziţii făcute de beneficiarii finali, pentru locuire, în vreme ce restul de 20% este reprezentat de apartamentele achiziţionate cu scop investiţional, în condiţiile unor randamente cuprinse între 5% şi 8%. Şi casele au înregistrat o creştere a cererii odată cu criza sanitară.

„Asistăm la o creştere de 16% la nivel de tranzacţii imobiliare în Bucureşti şi Ilfov, iar la nivel naţional avem o creştere a numărului de tranzacţii cu 3%.“