Producătorul de panificaţie Pambac, controlat de antreprenorul Eusebiu Guţu, şi-a dublat profitul în 2021, ajungând la 27,5 mil. lei la afaceri de 263 milioane de lei

Autor: Laurentiu Cotu 11.08.2022

Producătorul de panificaţie Pambac, controlat de antreprenorul Eusebiu Guţu din Bacău, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de peste 263 mil. lei (53,5 mil. euro), în creştere cu 22,6% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 214,5 mil. lei (44,3 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania şi-a dublat anul trecut profitul, ajungând la 27,5 mil. lei (5,6 mil. euro), de la un câştig net de peste 12,2 mil. lei (2,5 mil. euro) în 2020, conform datelor publice. Pambac a ajuns anul trecut la un număr mediu de 543 de angajaţi. Compania este prezentă în principalele reţele internaţionale şi naţionale din comerţul modern - hipermarket, supermarket, discounteri şi cash & carry.

Produsele Pambac se găsesc în Kaufland, Auchan, Cora, Mega Image, Profi, Metro, Selgros, dar şi în Unicarm, Ovisim, Diana sau Annabella. De asemenea, compania are propriile magazine Pambac şi Pambac Caffe, situate în puncte strategice din Bacău, orientate pe direcţia de retail convenience, fiind definite ca spaţii destinate exclusiv cumpărăturilor pentru acasă, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Pambac comercializează în această reţea produsele proprii de panificaţie, patiserie, cofetărie, morărit şi paste făinoase, dar şi produse de băcănie care asigură completarea coşului zilnic, mărci consacrate în piaţă, furnizate de colaboratori.