Producţia de electro-IT din România mai atrage o investiţie majoră: EMZ Hanauer, un furnizor de componente pentru Samsung, Electrolux sau Miele a demarat construcţia unei fabrici la Reşita, în care va investi 73 mil. lei

Autor: Cristina Roşca 11.08.2022

♦ Proiectul grupului german EMZ Hanauer a fost demarat la începutul lunii august ♦ Momentan, producătorul are fabrici în Germania, Mexic, China şi Cehia ♦ Compania a ales România pentru a fi aproape de locul unde clienţii săi au fabrici.

Producătorul german de componente pentru electrocasnice EMZ Hanauer, care deţine pe lista de clienţi nume mari precum Electrolux, Miele, Samsung şi Haier, a demarat la începutul lunii lucrările pentru construcţia unei fabrici în România, la Reşita.

Unitatea de producţie va măsura 3.000 mp, însă spaţiul construit va fi de 4.900 mp dat fiind că el va conţine şi birouri, depozite şi o cantină.

Investiţia totală în acest proiect va fi de 73 de milioane de lei, con­form datelor publice. Pentru fabrică, EMZ Hanauer a depus şi o cerere de ajutor de stat în valoare de 26,6 mi­lioane de lei, însă nemţii s-au apucat între timp de treabă. Construcţia efectivă va demara în viitorul apropiat, dat fiind că grupul vrea ca producţia să fie gata să înceapă în primăvara lui 2023.

Oficialii grupului german nu înaintează cifre privind numărul de angajaţi, afirmând că acesta va depinde de cum va evolua situaţia comenzilor care vor fi plasate de clienţi.