ZF Bankers 2022. Carmen Peli, partener la PeliPartners: Băncile vor fi din ce în ce mai atente la finanţările acordate, chiar dacă au învăţat foarte multe din pandemie şi din criza precedentă şi nu au mai acordat credite la fel de riscante precum cele de până acum 10 ani

Autor: Roxana Rosu 11.08.2022

♦ Vedem în piaţă preluări ale unor firme mici, fără acces la finanţare, de către companii mari şi probabil că numărul acestor tranzacţii va mai creşte, consideră Carmen Peli, partener la PeliPartners.

Companiile mari sunt interesate de achiziţii şi sunt în piaţă firme mici, care nu au acces la finanţări şi care pot fi o ţintă pentru preluări, iar numărul tranzacţiilor de acest tip probabil că va creşte, este de părere Carmen Peli, partner PeliPartners.

„Sunt multe proiecte care merită finanţare şi investiţie. Uneori tranzacţiile sunt necesare pentru că poate companiile mari găsesc oportunităţi în a-şi mări cifra de afaceri achiziţionând companii mai mici care nu au acces la finanţări sau oportunităţi de dezvoltare. Vedem în piaţă astfel de tranzacţii şi probabil că numărul lor va mai creşte“.

Carmen Peli spune că se observă o încetinire a finanţărilor acordate pentru proiectele noi, iar multe companii mari preferă să apeleze la surse proprii.