Paul Zarzără, UNIQA Asigurări: Mai puţin de 1% dintre microîntreprinderi, companii mici şi mijlocii deţin o soluţie de protecţie financiară a afacerii. Există un deficit de asigurare semnificativ. Doar pentru cele mai importante cinci daune pe segmentul corporate şi IMM în 2021, UNIQA a plătit despăgubiri în valoare de 6,3 milioane de euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.08.2022

Servicii şi comerţ, construcţii civile sau industriale, HoReCa, clădiri şi birouri, industrie alimentară, industrie uşoară, medicală sau farmaceutică - sunt principalele domenii din care provind companiile care optează pentru o asigurare la nivelul portofoliului UNIQA Asigurări, parte a grupului austriac UNIQA.

„Pentru UNIQA, soluţiile de asigurări destinate afacerilor repre­zintă un segment important. Am în­cheiat anul 2021 cu venituri de 40 mil. euro generate pe acest pa­lier şi, la momentul actual, asigurările pentru afaceri reprezintă 50% din portofoliul com­pa­niei“, spune Paul Zarzără, membru în direc­toratul UNIQA Asigurări.

El adaugă şi că, în prezent, în mediul de afaceri din România, sunt aproximativ 1,7 milioane de firme, dintre care peste 95% sunt mici întreprinzători.