Alpha Bank majorează dobânzile la depozitele în lei şi valută: pentru un depozit pe 1 an, în lei, dobânda ajunge la 7,25%, iar pentru euro, dobânda este de 0,7%

Autor: Cristina Bellu 11.08.2022

Alpha Bank România a anunţat că a majorat dobânzile la produsele de economisire în lei şi în valută atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice. Astfel, în cazul depozitelor în lei, pe 1 an, pentru persoane fizice, acestea ajung la 7,25%, în timp ce în cazul persoanelor juridice dobânda este de 5,5%. Pentru scadenţa de 3 luni dobânda la depozite este de 6,25% la populaţie şi 4,5% la firme, iar pentru maturitatea de 6 luni dobânda urcă la 6,75% pe retail şi 5% la companii.

În cazul depozitelor în euro, pe 1 an, pentru persoane fizice dobânda este de 0,7%, iar pentru companii este de 0,3%. 

“Contextul actual cere flexibilitate şi planificare financiară. Am urmărit ca majorările realizate să ofere clienţilor noştri o remunerare dintre cele mai atractive din piaţă pentru a continua să economisească sau pentru a începe să economisească în vederea creării unor rezerve pentru situaţii de urgenţă sau pentru atingerea obiectivelor personale”, spune Maria Bogodai, director direcţia banking persoane fizice la Alpha Bank România.