Gabriel Chiva, proprietar Optima - furnizor de soluţii software: Avem în plan să intrăm pe mai multe pieţe externe şi luăm în considerare inclusiv atragerea unui fond de investiţii, a unei finanţări sau listarea pe Bursa de Valori, pentru a face acest pas mai rapid

Autor: Alexandra Cepăreanu 11.08.2022

Compania este activă pe pieţele din România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Serbia şi Moldova l Circa 12% din business este reprezentat de proiectele internaţionale l Optima a închis anul 2021 cu afaceri de 2,7 mil. euro.

Compania românească Optima, dezvoltator şi furnizor de soluţii şi servicii software, cu afaceri de 2,7 milioane de euro la finalul anului trecut, vrea să îşi crească activitatea la nivel internaţional şi ia în calcul inclusiv atragerea unui fond de investiţii sau a unei finanţări care să susţină dezvoltarea. În prezent, compania este activă pe pieţele din România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Serbia şi Moldova, iar 12% din business este reprezentat de proiecte internaţionale.

„Planul este de a ne adresa mai multor pieţe externe. Luăm în considerare inclusiv atragerea unui fond de investiţii sau a unei finanţări pentru a putea să facem acest pas mai rapid, chiar şi posibilitatea achiziţiei unei companii care se mulează pe nevoile noastre din aceste pieţe. Evaluăm orice posibilitate de a ne extinde prezenţa internaţional, chiar şi atragerea unui fond de investiţii, emisiune de obligaţiuni la Bursa de Valori sau listarea pe Bursa de Valori“, a spus într-un interviu pentru ZF Gabriel Chiva, proprietarul Optima.