Un salariu pe zi. Un recepţionist câştigă între 500 şi 750 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 11.08.2022

Un recepţionist are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 750 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Indiferent că lucrează într-o clinică medicală, hotel sau clădire de birouri, recepţionistul reprezintă prima interfaţă a vizitatorilor sau angajaţilor când intră într-o clădire. Întâmpinarea lor şi oferirea de informaţii şi detalii reprezintă activităţi importante, prima impresie având, de regulă, cel mai puternic impact. Totodată, ei trebuie să facă şi o muncă de birou unde orice detaliu poate fi esenţial: calendarele pentru şedinţe şi întâlniri, organizarea corespondenţei, e-mailuri şi invitaţii. Abilităţi excelente de gestionare a timpului şi de comunicare interpersonală, atitudinea profesionistă şi aspectul îngrijit sunt calităţi care contează mult în această zonă. Salariile pot depăşi 700 de euro pe lună, net”, spune Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, zile extra de concediu, abonament servicii medicale, traininguri de specialitate, team building.

În prezent, 473 de posturi vacante pentru poziţia de recepţionist sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Constanţa şi Mureş. 

 

Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs: Indiferent că lucrează într-o clinică medicală, hotel sau clădire de birouri, recepţionistul reprezintă prima interfaţă a vizitatorilor sau angajaţilor când intră într-o clădire. Întâmpinarea lor şi oferirea de informaţii şi detalii reprezintă activităţi importante.