Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Lucian Hanganu, Goldring: Intrăm pe nişa de produse pentru investitorii mai mari. Vom lansa un produs structurat pe Alphabet şi Apple, cu o dobândă de 8,1% în euro

Autor: Eduard Ivanovici 12.08.2022

♦ Impredictibilitatea şi lipsa lichidităţii vor amâna listările la BVB.

Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti, se pregăteşte să lanseze un produs structurat, legat de pieţele externe, care se va adresa clienţilor orientaţi către sectorul de private banking, spune brokerul de acţiuni Lucian Hanganu, invitat în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 11 august.

„Pe data de 15 august vom lansa un produs structurat, legat de pieţele externe, de companiile Alphabet şi Apple, un certificat expres cu o do­bândă de 8,1% în euro, adresându-se clienţilor care vor produse de tip private banking. Deci intrăm pe nişa de produse pentru investitorii mai mari“, afirmă Lucian Hanganu.

Acesta mai spune că Goldring poartă discuţii cu mai multe companii din piaţă, însă cel mai probabil nu vor veni în curând pe bursă.

„Impredictibilitatea care este în momentul de faţă în piaţă şi lipsa de lichiditate vor amâna planurile de listare.“

Între timp, investitorii îşi pot îndrepta atenţia asupra titlurilor de stat, având în vedere că este posibil ca luna septembrie să marcheze o nouă emisiune Fidelis pe piaţa de capital locală, brokerul estimând că dobânzile pot fi mai mari prin comparaţie cu ultima emisiune din luna iunie.

„Se observă o încetinire pe obligaţiuni pe fondul imposibilităţii de a lupta cu titlurile de stat. De obicei, obligaţiunile corporative nu sunt garantate şi aveau în trecut randamente de 9%-10%. Acum, dacă avem titlurile de stat la 8%-9%, este greu de luptat cu acestea. Probabil va urma o perioadă de observare a trendului în piaţă şi a inflaţiei“, explică Hanganu.

De altfel, ritmul de creştere a preţurilor rămâne în continuare pe radarul investitorilor. În acest sens, indicele privind preţurile de consum din SUA a ajuns la 8,5% în iulie prin raport cu aceeaşi lună de anul trecut, de la 9,1% în iunie. Prima lună a verii a marcat cea mai ridicată inflaţie din ultimii 41 de ani din SUA.

„Sper ca semnalul dat de americani să se vadă şi la noi în piaţă şi să nu avem o creştere foarte mare a preţurilor. Automat şi dobânzile se vor opri din creştere. Spuneau unii analişti americani că Fed-ul se va deregla de la planul stabilit de a creşte dobânda în anumite etape şi cu anumite procente. Este posibil să nu le mai efectueze, deci o ştire bună pentru piaţă. Aşteptăm să vedem cum va reacţiona şi la noi BNR-ul“, adaugă reprezentantul Goldring.