Lucian Baltaru, CEO al Sameday: Anul 2022 va aduce o creştere mai temperată faţă de anii precedenţi

Autor: Miruna Diaconu 12.08.2022

♦ E-commerce-ul se preconizează că va înregistra o creştere de 10-15%, care se va reflecta şi în domeniul curieratului. ♦ Creşterea veniturilor Sameday în acest an va respecta trendul pieţei de curierat, astfel că cifra de afaceri a companiei de curierat este aşteptată să fie cu circa 10-15% mai mare faţă de anul trecut, când a fost de peste 600 mil. lei.

Lucian Baltaru, CEO Sameday, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de curierat, spune că anul acesta trendul de creştere a pieţie va continua, însă nu într-un ritm asemă­nător ultimilor doi ani. Inflaţia, creşterea costurilor în general şi izbucnirea războiului au lăsat amprente asupra bugetului românilor.

„Comparativ cu alte pieţe europene, comerţul online în România este încă în plină ascensiune. Ca atare şi piaţa de curierat este în creştere, însă estimăm că anul 2022 va aduce o creştere mai temperată faţă de anii precedenţi. Zona de e-commerce se preconizează că va înregistra o creştere de 10-15%, care se va reflecta şi în domeniul curieratului“, spune Lucian Baltaru.