Familia Oros din Maramureş a ajuns la afaceri de 13,5 mil. euro cu producătorul de mobilier Laguna Euromob. Producţia de mobilă din România a urcat în 2021 cu circa 8%

Autor: Laurentiu Cotu 12.08.2022

Compania Laguna Euromob din comuna Vadu Izei, Maramureş, fondată în 1994 de Mircea Adrian Oros, ce produce mobilă, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 66,6 mil. lei (13,5 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Minis­terul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut un profit net de 19 mil. lei (3,9 mil. euro), în scădere cu 6% faţă de anul precedent, când Laguna Euromob a avut un câştig net de 20,4 mil. lei (4,2 mil. euro), potrivit datelor publice. Com­pania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 128 de angajaţi.

Compania produce tapiţerii şi mobilă, canapele, colţare în fabrica din Maramureş şi vinde doar pe piaţa locală, în magazinele deţinute în toată ţara sub brandul Laguna. Compania are magazine în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Bihor, Bistriţa, Brăila, Braşov, Bucureşti (2 unităţi), Cluj-Napoca, Galaţi, Constanţa, Iaşi, Gura Humorului, Fălticeni, Drobeta-Turnu Severin.