ZF Bankers 2022, Felix Crişan, co-founder and CTO, Netopia Payments: Digitalizarea băncilor în relaţia cu persoanele juridice este la 5-6 din 10, în timp ce la persoane fizice lucrurile sunt mult mai avansate

Autor: Roxana Rosu 12.08.2022

Digitalizarea băncilor în relaţia cu persoanele juridice este la 5 din 10 sau 6 din 10, în timp ce la persoane fizice lucrurile sunt mult mai avansate, a declarat Felix Crişan, co-founder and CTO, Netopia Payments, în cadrul ZF Bankers Summit 2022, care s-a desfăşurat în perioada 11-13 iulie.

„Am observat că în ultimii 2-3 ani toate băncile au digitalizat mult relaţia cu persoanele fizice, oferă posiblitatea de a deschide conturi remote. Dar, ca persoană juridică, eu am semnat astăzi de exemplu 40 de hârtii pentru o bancă. Documentele nici nu erau precompletate cu datele firmei, deşi te gândeşti că o bancă are deja datele despre o firmă care îi este client“.

În ceea ce priveşte rata de digitalizare a populaţiei în zona urbană vs. cea rurală, fondatorul Netopia Payments estimează că raportul ar fi 80/20, diferenţele dintre cele două tipuri de localităţi fiind încă foarte mari.

„Pot să zic undeva la 80% din plăţile pe care le procesăm noi vin din cele 7-8 cele mai mari oraşe ale României“.