Business sportiv. Unsprezece sportivi, printre care şi David Popovici, participă la Campionatul European de Nataţie pentru seniori, care are loc la Roma în perioada 11-21 august. David Popovici se află printre preferaţii pentru aurul la probele 100 m liber şi 200 m liber

Autor: Miruna Diaconu 12.08.2022

Echipa României, care va participa la Campionatul European de Nataţie pentru seniori, este formată din 11 sportivi, printre care se numără şi David Popovici. Competiţia va avea loc în capitala Italiei, Roma, şi se va desfăşura în perioada 11-21 august.

Competiţia va găzdui 1.500 de sportivi din 50 de ţări care se vor întrece pentru 231 de medalii. Sportivii se vor întrece la probe precum înot, sărituri în apă, înot sincron, înot în ape deschise şi high diving.

Echipa României va participa la trei din cele cinci probe şi anume înot, sărituri în apă şi high diving.

David Popovici va debuta în competiţie la proba de 100 de metri, ulterior va merge şi la calificările pentru 200 de metri liber. La cele două probe David Popovici a devenit campion mondial anul acesta. O noutate a acestui campionat este faptul că David va participa la proba de 400 de metri, o probă cu care sportivul nu este familiarizat.

Având în vedere performanţele sale de anul acesta, David Popovici se află printre preferaţi pentru câştigarea aurului.

Una dintre cele mai cunoscute reviste de înot  Swimming World Magazine îl clasează pe David Popovici în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte aurul pentru cele două probe şi anume 100 m liber şi 200 m liber. Problema nu se pune dacă va lua vreo medalie, ci dacă va reuşi să bată un nou record.

„Deci, ce va face Popovici la Roma? Poate Popovici avea aceleaşi rezultate ca la Campionatele Mondiale? Nu este uşor să menţii condiţia pentru două competiţii majore în acelaşi sezon, dar Popovici şi-a dovedit un talent generaţional. Să te îndoieşti de el ar fi neînţelept. Popovici ar mai putea avea cel puţin patru şanse de a ajunge la 47 de secunde la proba de 100 m liber - trei runde individuale ale evenimentului şi o potenţială manşă de început a ştafetei româneşti de 400 liber. Este o arenă specială la care să ajungi, dar una pe care tinerii talentaţi au făcut-o să pară o rutină.“