Avocaţii de la RTPR au asistat GreenGroup, controlat de fondul de investiţii Abris Capital, în achiziţia UAB Ecso, o companie din Lituania activă tot în domeniul reciclării

Autor: Cristina Bellu 12.08.2022

Firma de avocatură RTPR a asistat GreenGroup, companie din portofoliul fondului de private equity Abris Capital Partners, cu privire la achiziţia UAB Ecso, o companie de reciclare a polietilenei de joasă densitate (LDPE) din Lituania.

Echipa de proiect a fost formată din Costin Tărăcilă (Managing Partner), Vlad Druţa (Senior Associate) şi Miruna Tocileanu (Junior Associate), care au fost sprijiniţi de Ana Maria Barbu (Senior Associate), Marina Fechetă-Giurgică (Managing Associate) şi Filip Marinău (Junior Associate).

RTPR a acţionat în calitate de lead counsel (consultant juridic principal), iar TGS Baltics a acordat consultanţă pentru etapa de due diligence şi cu privire la aspectele de drept lituanian.

Aceasta este cea mai recentă achiziţie făcută de Green Group, compania românească bazându-şi dezvoltarea şi pe o serie de achiziţii realizate până acum mai ales pe plan local. Astfel, în urmă cu mai puţin de o lună, grupul românesc de firme a preluat SIGAD, un dezvoltator de software pentru raportare de mediu.

Compania vrea sa-şi extindă businessul în următorii ani prin investiţii de 150-200 mil. euro, cu focus de a deveni cel mai mare grup integrat de reciclare din Europa Centrală şi de Est, prin investiţii de tip capex şi achiziţii de companii.