Constructorul Frasinul, deţinut de antreprenorul Traian Larionesi, a finalizat construcţia complexului sportiv de peste 27 mil. euro de lângă Bistriţa

Autor: Laurentiu Cotu 12.08.2022

Compania Frasinul, de­ţinută de antreprenorul Traian Larionesi, a finalizat o investiţie de peste 27 mil. euro, finanţată de Compania Naţională de Investiţii (CNI), în construcţia unui complex sportiv cu o sală polivalentă de 3.000 de locuri în localitatea Unirea, judeţul Bistriţa-Năsăud. Noul complex sportiv cuprinde şi terenuri exterioare de sport (handbal, fotbal, baschet, tennis), o pistă de alergare cu 8 culoare, dar şi un hotel cu 30 de camere, care va putea găzdui echipele sportive ce vor lua parte la evenimentele organizate la Bistriţa. Corpul clădiri sălii polivalente are o suprafaţă de 7.350 mp, iar suprafaţa întregului complex sportiv este de 30.166 mp.

’’Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, a asigurat finanţarea necesară, în valoare de 128,5 milioane de lei pentru realizarea acestei investiţii. Complexul sportiv va avea inclusiv cazare pentru sportivii în cantonament şi, datorită dotărilor pentru sonorizare şi lumini, a camerelor pentru media şi a dotărilor specifice, va putea găzdui diferite evenimente’’, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prezent la evenimentul de inaugurare a noului complex sportiv de lângă Bistriţa.

Compania Frasinul, constructorul complexului sportiv din localitatea Unirea, a încheiat anul 2021 cu afaceri de 189,6 mil. lei, un profit net de 5,9 mil. lei, având un număr mediu de 228 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania Frasinul, deţinută de antreprenorul Traian Larionesi, a realizat până în prezent mai multe lu­crări de construcţii civile şi industriale, poduri, cen­turi oco­litoare, dar şi reţele de apă-canal.