Evergent Investments, fosta SIF Moldova, raportează un profit de 65,2 mil. lei în primele şase luni şi depăşeşte rezultatul net estimat pentru întreg anul 2022

Autor: Eduard Ivanovici 12.08.2022

Evergent Investments (simbol bursier EVER), fosta SIF Moldova, a anunţat pentru primul semestru al anului un profit net de 54,2 milioane de lei, dintre care 11 milioane câştig net din vânzarea activelor, depăşind astfel estimările privind rezultatul net al sfârşitului de an, scrie compania într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a activelor (AUM) a fost de 2,4 miliarde de lei pe 30 iunie, în creştere cu 1,7% faţă de S1/2021, iar valoarea activului net a atins circa 2,3 miliarde lei, în urcarecu 2,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Rezultatul net de 65,2 milioane lei al primului semestru marchează depăşirea ţintei previzionate pentru întreg anul 2022, confirmând rezilienţa companiei în contextul suprapunerii unor dezechilibre economice şi a tensiunilor geopolitice. Deşi aceşti factori au determinat creşterea aversiunii la risc, am explorat oportunităţile apărute şi le-am valorificat investind peste 100 milioane lei în această perioadă. Chiar dacă perspectiva recesiunii este tot mai pronunţată, rămânem încrezători în agilitatea echipei Evergent de a opera cu prudenţă în acest mediu tumultos şi ne aşteptăm să închidem cu rezultate pozitive anul 2022”, spune Claudiu Doroş, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Evergent Investments.

În data de 10 iunie, compania listată pe piaţa principală a BVB a început distribuirea unor dividende în valoare totală de 62,2 milioane lei către acţionari.

Acţiunile EVER se tranzacţionează în creştere cu 0,4% de la începutul anului, fiind pe minus cu 10% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii de 185,7 milioane de lei, arată datele BVB.

Societatea de investiţii financiare are o capitalizare de circa 1,2 miliarde de lei.