Războiul din Ucraina: două poduri rutiere spre Herson au fost scoase din uz

Autor: Petru Mazilu 13.08.2022

Două poduri rutiere spre Herson au fost scoase din uz în urma atacurilor ucrainenilor, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Apărării din Marea Britanie, potrivit Sky News.

Ministerul britanic a făcut actualizarea zilnică a situaţiei din Ucraina. Potrivit britanicilor, forţele ruseşti riscă să fie încercuite în zona Herson după ce două poduri rutiere au fost scoase din uz. Ca urmare, ruşii nu se mai pot aproviziona în mod regulat şi nu mai primesc întăririle militare necesare pentru a rezista în faţa ofensivei ucrainenilor.

„Cele două poduri rutiere principale care dau acces la buzunarul teritoriului ocupat de Rusia pe malul vestic al râului Dnipro în regiunea Herson sunt acum probabil scoase din uz... La 10 august 2022, loviturile de precizie ucrainene au făcut probabil ca traversarea rutieră a râului Dnipro la Nova Kakhovka să devină inutilizabilă pentru vehiculele militare grele”, a anunţat Ministerul Apărării.

Ruşii au încercat să repare un pod, dar acesta structura afectată.

„În ultimele zile, Rusia a reuşit doar să facă reparaţii superficiale la podul rutier Antonivsky, care a fost avariat şi care probabil rămâne subminat structural", a precizat Ministerul Apărării din Marea Britanie.