Ucrainenii anunţă că ruşii au bombardat din nou zona în care este centrala nucleară de la Zaporojie

Autor: Petru Mazilu 13.08.2022

Ucrainenii vorbesc despre noi „provocări" ale ruşilor în Zaporojie şi anunţă că sâmbătă au avut loc bombardamente în apropierea centralei nucleare, potrivit Reuters.

Agenţia ucraineană de informaţii a avertizat sâmbătă cu privire la noi „provocări" ruseşti la centrala nucleară din sudul Ucrainei, în timp ce primarul în exil al oraşului în care se află unitatea a declarat că zona a fost supusă unor noi bombardamente.

Primarul din Enerhodar, Dmytro Orlov, care a fost evacuat în aprilie pe teritoriul controlat de Kiev, a anunţat pe Telegram că locuitorii l-au informat despre noi bombardamente ruseşti în direcţia zonei industriale a oraşului şi a centralei nucleare din Zaporojia. Atacurile au avut loc sâmbătă, dar nu se ştie dacă obuzele au vizat terenul centralei.

În replică, oficialul local instalat de Rusia, Vladimir Rogov, a scris tot pe Telegram că forţele ucrainene au bombardat centrala.

„Potrivit martorilor, în oraş se aud din nou explozii", a declarat Rogov, adăugând că obuze au căzut în apropierea centralei.

Tot sâmbătă, agenţia ucraineană de informaţii a anunţat că Rusia pregăteşte noi „provocări" la centrală, afirmând că trupele ruseşti au parcat un obuzier autopropulsat Pion în afara oraşului din apropiere şi au pus un steag ucrainean pe el.

Agenţia a mai spus că loviturile de joi de pe teritoriul uzinei din Zaporojia despre care Ucraina spune că au avariat infrastructura de pompare a apei şi o staţie de pompieri, au fost efectuate din satul Vodiane, controlat de Rusia, la aproximativ şapte kilometri est de uzină.