Business Magazin. Cum a ajuns Andrei Sota, care a terminat Academia de Film de la New York, să fondeze Signal Sigma, o platformă axată pentru piaţa de capital: “În funcţie de apetitul fiecărui investitor, randamentul anula variază între 9 şi 20%”

Autor: Alexandra Cepăreanu 14.08.2022

După o serie de experienţe antreprenoriale, dar şi artistice, Andrei Sota a ales să se concentreze pe Signal Sigma, o platformă axată pe consilierea şi pe informarea celor atraşi de investiţiile pe piaţa de capital. Ce l-a atras aici? Atât corectitudinea, cât şi incertitudinea Bursei, spune el.

Andrei Sota şi-a început cariera în lumea cinematografiei, terminând Academia de Film de la New York, apoi a simţit pe propria piele cum este să fii regizor când a pus în scenă documentarul „Toxic”. Din lumea filmului, a păşit pe cărările domeniului horticol şi s-a implicat în lansarea pe unei ferme de roşii cherry, iar ulterior, împreună cu soţia, a dezvoltat platforma de tip marketplace Edesia, care face legătura între businessurile de alimentaţie publică şi furnizorii de materie primă din industrie.

„Am învăţat despre Bursă pornind din spaţiul familiar al mărfurilor şi logisticii, m-am familiarizat cu sistemele de tranzacţionare pas cu pas şi mi-am deschis propriul cont de investiţii. Iniţial, acesta a fost un hobby pentru mine, dar a devenit o pasiune din care s-a născut un nou business”, a povestit pentru Business MAGAZIN Andrei Sota, al cărui cel mai recent pariu este platforma Signal Sigma. În încercarea de a dezvolta un sistem de investiţii care să îi satisfacă propriile nevoi şi dorinţe a realizat că a dat „naştere” unui nou proiect de business.

Produsul principal al platformei Signal Sigma, lansată în aprilie 2022, în urma unei investiţii personale în valoare de 80.000 de euro, porneşte de la trei strategii de investiţii automatizate, explică antreprenorul. Practic, platforma pune la dispoziţia utilizatorilor portofolii model, pe care un investitor le poate urmări sau din care se poate inspira, acestea fiind concepute pentru a oferi grade diferite de risc, în funcţie de apetitul fiecărui investitor, iar randamentul anual variază de la 9,5% la 20%. „Asta înseamnă că, urmărind strategiile noastre, un investitor îşi poate dubla capitalul în 5-10 ani, fără a suferi pierderi prea mari pe parcurs.” În plus faţă de acestea, a dezvoltat o serie întreagă de instrumente pentru a facilita analiza pieţei atât la nivel macro, cât şi la nivelul individual al fiecărei companii.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro