Bursa de Valori Bucureşti, creştere de 46% a veniturilor operaţionale în primele şase luni ale anului, la 30,5 mil. lei. Profit de 8,8 mil. lei

Autor: Eduard Ivanovici 15.08.2022

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România şi acţionar majoritar al Contrapărţii Centrale, a anunţat venituri operaţionale la nivel consolidat în valoare totală de 30,5 mil. lei în primul semestru al anului, în creştere cu 46% faţă de rezultatul obţinut pe 30 iunie 2021. Rezultatul de anul acesta a fost influenţat de un avans al veniturilor pe toate segmentele de activitate ale grupului, conform raportului financiar semestrial al BVB. Totodată, compania a avut un profit net de 8,8 mil. lei în perioada sus menţionată, reprezentând o creştere de 241% faţă de rezultatul din S1/2021, respectiv 2,6 mil. lei. 

Cheltuielile operaţionale au ajuns la 22,3 mil. euro, plus 12% faţă de primele şase luni de anul trecut, pe fondul avansului cheltuielilor de personal şi al altor cheltuieli operaţionale la nivel de grup, precum impactul generat de creşterea inflaţiei.