Birourile încă se vând: cinci tranzacţii de peste 100 mil. euro cu proiecte de birouri au fost semnate de la începutul pandemiei

Autor: Cristina Bellu 15.08.2022

♦ Cea mai mare tranzacţie din prima jumătate a anului a fost achiziţionarea de către S IMMO a Portland Trust EXPO Business Park, un proiect de birouri nou dezvoltat în partea de nord a Bucureştiului, cu peste 110 mil. euro.

Investiţiile imobiliare din piaţa locală au atins o valoare totală de 336 milioane de euro în primul semestru din acest an, cu aproape 13% peste nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut, notează un raport al companiei de consultanţă imobiliară Colliers.

Potrivit acestuia, birourile au rămas cea mai dinamică clasă de active, atrăgând tranzacţii în valoare de 63% din volumul total în prima jumătate a anului 2022, în timp ce retailul a generat aproximativ 16% din cifra de afaceri, iar sectorul industrial şi logistic – 14%. Hotelurile au avut o contri­buţie mică, restul tranzacţiilor completând topul până la 100%.

Consultanţii de la Colliers menţionează că anul s-ar putea încheia cu un volum total apropiat sau chiar mai mare de 1 miliard de euro. Raportul arată că cea mai mare tranzacţie din prima jumătate a anului a fost achiziţionarea de către S IMMO a Portland Trust EXPO Business Park, un proiect de birouri nou dezvoltat în partea de nord a Bucureştiului, cu peste 110 milioane de euro.