Un alt model de business în Sănătate. Clinica Raal Medical din Bistriţa a pornit din nevoia de servicii medicale ale angajaţilor fabricii Raal, producător de sisteme de răcire

Autor: Georgiana Mihalache 15.08.2022

♦ În prezent, sunt două cabinete medicale sub brandul Raal, în Prundul Bîrgăului şi în Bistriţa ♦ Peste 2.000 de angajaţi are fabrica Raal în trei unităţi deţinute în România.

Nevoia de servicii medicale a anga­jaţilor fabricii de sisteme de răcire Raal din Bistriţa a determinat produ­cătorul să deschidă o clinică medicală sub acelaşi brand, unde oferă servicii de medicină internă, cardiologie, uro­logie, gastroenterologie, dar şi ecogra­fii sau medicina muncii.

Acest model prin care o companie deschide propria clinică medicală este unul nou în Sănătate, după ce până acum marii operatori privaţi mergeau cu puncte de lucru aproape de angajaţi.

„Compania are legătură cu fabrica din Bistriţa, ei sunt majoritari în acţi­uni. Proiectul a început printr-o nece­sitate a angajaţilor, aşa i-am cunoscut. Am văzut că vin foarte mulţi pacienţi din zona respectivă şi zona fiind de­ficitară pe anumite servicii medicale complexe. De acolo a venit ideea, care a fost agreată şi susţinută de manage­rul de la Raal, iar pas cu pas am ajuns până aici“, a spus pentru ZF Claudia Jude, medic de profesie, care are şi 10% din acţiunile Raal Medical.