Un salariu pe zi. Un cloud solution architect câştigă 2.500 euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea 15.08.2022

Un angajat pe poziţia de cloud solution architect are un salariu mediu de 2.500 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

Un arhitect cloud este un profesionist în IT care este responsabil cu supravegherea strategiei de cloud computing a unei companii. Acestea includ planuri de adoptare a cloudului, proiectarea aplicaţiilor cloud şi managementul şi monitorizarea în cloud.

„Numărul de poziţii în domeniul IT disponibile pe platformă este în continuare foarte mare, iar tehnologia cloud are o importanţă tot mai mare pe măsură ce volumul de date cu care operează companiile creşte exponenţial. Cloud solution architect este responsabil de supravegherea strategiei de cloud computing a companiei, care include planurile de adoptare a cloudului, gestionarea şi monitorizarea acestuia. El va supraveghea arhitectura şi implementarea soluţiilor în mediile cloud, inclusiv în mediile publice, private şi hibride. Pentru rolul de cloud solution architect, sunt peste 650 de anunţuri active pe BestJobs, iar salariul poate ajunge şi la 2.500 de euro net. Se caută persoane cu gândire sistemică, care să cunoască bine metodologiile de lucru Enterprise (TOGAF sau altele) şi metodologiile de arhitectură Enterprise şi să fie familiarizate cu baze de date NoSQL“, spune Andrei Frunză, CEO, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: plan de dezvoltare personală, ore de lucru flexibile, posibilitatea de a lucra de acasă, extra zile de vacanţă (25 de zile pe an), mediu de lucru competitiv şi prietenos. În prezent, 655 de posturi vacante pentru poziţia de cloud solution architect sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti şi în regim remote.