Transilvania Investments încheie semestrul 1 din 2022 cu un profit de peste 13 mil. euro. Creştere de 18% de la an la an

Autor: Eduard Ivanovici 15.08.2022

Transilvania Investments Alliance (TRANSI, fosta SIF3) a înregistrat în perioada ianuarie-iunie 2022 un profit net de 68,77 milioane de lei, echivalentul a 13 milioane de euro, marcând astfel o creştere de 18% de la an la an, conform unui comunicat de presă al societăţii.

Veniturile nete din exploatare se ridicau la finalul primului semestru la 80,9 milioane lei, în creştere cu 9,7%  faţă de perioada ianuarie - iunie 2021, în timp ce cheltuielile operaţionale au scăzut cu 0,25 milioane lei, însumând 13,94 milioane de lei.

„Activul net a înregistrat, la sfârşitul lunii iunie 2022, valoarea de 1.355,85 milioane lei (0,63 lei/acţiune), în creştere cu 2,77 % comparativ cu primul semestrul al anului trecut, respectiv în scădere cu 1,76% faţă de valoarea înregistrată la data de 31 decembrie 2021. Activele totale ale Transilvania Investments, la data de 30 iunie 2022, înregistrează valoarea de 1.433,15 milioane lei”, scrie societatea în raport.

Dintre proiectele demarate în ultimele luni se află investiţia de peste 8 milioane de euro în reabilitarea complexului Venus din staţiunea 1 Mai, deţinut de Turism Felix, unde Transilvania Investments este acţionar principal, cât şi transformarea acestuia ȋntr-un aquapark modern. La Sibiu, Transilvania Investments a demarat procesul de reintegrare în circuitul social şi economic a fostei platforme industriale Independenţa Sibiu, proiect aflat, în prezent, în fază de consultări comunitare.

Pentru derularea acestor proiecte şi identificarea de noi oportunităţi de investiţii în cadrul companiilor din portofoliu, Transilvania Investments şi-a creat propriul departament de Business Development, procesul de recrutare fiind în continuare deschis. Noua structură din cadrul companiei se va ocupa, totodată, de identificarea de programe noi de finanţare pentru proiecte.

„Ne concentrăm pe proiecte pe termen mediu şi lung, este important să aducem un plus de viziune şi direcţie investiţională în companiile în care suntem deja acţionari”, spune Radu Roşca, preşedinte Transilvania Investments.

De la începutul anului, acţiunile TRANSI au scăzut cu 16% pe tranzacţii de 20 de milioane de lei, faţă de un declin de 2% pentru BET-FI, indice care include cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea (FP).

Societatea are o capitalizare de 625 de milioane de lei, arată datele BVB.