COMCM Constanţa vrea să deruleze un program de răscumpărare de acţiuni proprii de maximum 47,4 mil. lei. Achiziţiile, acoperite prin vânzarea unui teren de peste 10 mil. euro

Autor: Eduard Ivanovici 16.08.2022

Consiliul de Administraţie al companiei de construcţii COMCM Constanţa (simbol bursier CMCM) a convocat în data de 17 septembrie Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, în vederea aprobării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii printr-o ofertă publică de cumpărare, potrivit unui raport publicat la Bursă.

Compania vrea să cumpere un număr maxim de 137.063.674 de acţiuni, adică 58% din capitalul social, preţul maxim ajungând la 0,3458 de lei per unitate. Astfel, valoarea totală ar atinge 47,4 mil. lei. Durata programului este de maxim 18 luni de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial. „Plata acţiunilor răscumpărate se va face din disponibilităţile curente ale societăţii şi din suma obţinută din vânzarea unui teren, proprietate a societăţii, conform hotărârii AGEA”, menţionează COMCM Constanţa în document.