Cătălin Drulă, preşedintele USR, cere verdictul analizării tezei lui Sorin Cîmpeanu pentru plagiat

Autor: Laura Buciu 16.08.2022

Preşedintele USR Cătălin Drulă cere un verdict după un an de zile de când teza de doctorat a lui Sorin Cîmpeanu este analizată pentru plagiat. „România Educată e pe cale să devină România furtului intelectual, iar plagiatorii pot dormi liniştiţi”, spune Drulă.

Preşedintele USR spune că s-a împlinit un an de când ministrul Sorin Cîmpeanu a cerut Universităţii de Ştiinţe Agronomice să-i analizeze teza, după care să o trimită la CNATDCU, consiliul cu rol central în analiza plagiatelor.

„Nu se ştie dacă, în anul scurs, i-a verificat cineva teza ministrului Educaţiei, pentru că atât Universitatea, pe care Sorin Cîmpeanu a condus-o ani buni în calitate de rector, cât şi Ministerul Educaţiei refuză să ofere informaţii. Se ştie însă, cu certitudine, că ministrul Cîmpeanu a folosit din plin proiectele noilor legi ale Educaţiei pentru a oferi protecţie plagiatorilor. De la desfiinţarea CNATDCU la prescrierea în termen de 3 ani a numeroase abateri de la etica universitară, plus, ca bonus, simplificarea procesului prin care se poate renunţa la titlul de doctor, Sorin Cîmpeanu a făcut totul pentru a încuraja furtul în învăţământul superior”, spune Drulă, pe Facebook.

Liderul USR acuză că „România Educată” e pe cale să devină „România furtului intelectual”, iar plagiatorii „pot dormi liniştiţi”.