Belgienii de la WDP achiziţionează parcul industrial Arad Business Park şi îşi extind portofoliul cu încă 42.000 mp de spaţii industriale

Autor: Cristina Bellu 17.08.2022

Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP a preluat parcul industrial Arad Business Park, cu o suprafaţă totală de aproximativ 42.000 metri pătraţi, într-o tranzacţie consiliată de Colliers.

Situat în partea de centru-nord a oraşului Arad, proiectul Arad Business Park are în prezent o rată de ocupare de aproximativ 90%, iar în urma tranzacţiei va fi operat de WDP România.

„Achiziţionarea Arad Business Park de către WDP reprezintă atât o investiţie în lo­gis­tica urbană, cât şi o investiţie într-o locaţie stra­te­gică într-un important nucleu industrial, la gra­niţa cu Ungaria şi conectat cu vestul prin au­tos­trada A1“, spune Robert Miklo, director, In­vestment Services la Colliers Romania & CEE.

În ansamblu, piaţa industrială şi logistică continuă să fie printre cele mai dinamice sectoare. Cu 5,6 milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare moderne la sfârşitul anului 2021, România este a treia cea mai mare piaţă industrială şi logistică din CEE-15.