Francezii de la Saint-Gobain: Începerea producţiei de gips-carton în noua linie de la Turda este estimată pentru al doilea semestru din 2023

Autor: Alina-Elena Vasiliu 17.08.2022

♦ „Investiţiile Saint-Gobain în România pentru anul 2022 rămân la un nivel ridicat, în creştere substanţială faţă de anul 2021“, au spus reprezentanţii grupului, care nu au precizat însă la cât se ridică mai exact bugetul de investiţii.

Grupul francez Saint-Gobain, cu activi­tate în producţia de materiale de construcţii, estimează că va da în funcţiune anul viitor o nouă linie de producţie în România.

„Cea mai mare investiţie în derulare la momentul actual o reprezintă construirea noii linii de producţie a plăcilor de gips-car­ton din Turda. Începerea producţiei este esti­mată pentru cel de-al doilea semestru al anu­lui viitor, obiectivul fiind creşterea capacităţii de producţie a plăcilor de gips-carton, urmând a deservi atât cererea în creştere de pe piaţa din România, cât şi pe cea a altor ţări din Europa Centrală şi de Est“, au spus reprezentanţii subsidiarei din România ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2022.

Potrivit unor date anterioare, investiţia pentru această nouă linie de producţie este de aproximativ 45 de milioane de euro. De asemenea, Saint-Gobain România investeşte în extinderea capacităţii de producţie la fabrica de ipsos din Turda, prin achiziţia unui cuptor de capacitate mai mare, care va genera economii substanţiale în consumul de energie şi reducerea emisiilor de CO2.