Analiză Glassdoor: Unde se câştigă banii cu plăcere? Iată care sunt cele mai dorite slujbe ale fiecărei generaţii în parte

Autor: Andrei Şerbănescu 17.08.2022

Un nou raport Glassdoor despre Generaţia Z include locurile de muncă de care generaţia în cauză şi alte generaţii sunt cel mai mulţumite. Studiul s-a bazat pe landscapeul din SUA, unde evaluările au realizate fost pe o scară de cinci puncte, 1 reprezentând nivelul maxim de nemulţumire, scrie Insider.

Pentru generaţia Z, jobul cu cel mai mare rating a fost cel de recrutor corporativ. Jobul în cauză a avut pentru Gen Z un rating mediu de 4,79 puncte. Două poziţii de conducere diferite au avut cele mai mari evaluări medii pentru generaţia X şi boomers - cea de director executiv şi de preşedinte.

Potrivit raportului, „lucrătorii din generaţia Z sunt cei mai mulţumiţi de roluri care le pun la dispoziţie oportunitatea de a modela cultura companiei şi de a avea un impact social prin intermediul domeniului”.

În ceea ce priveşte generaţiile non-Gen Z, recrutorul corporativ este, de asemenea, unul dintre cele mai satisfăcătoare joburi, dar cu o evaluare de 4.59 de puncte, versus 4.79 cât este cotat de generaţia Z.

„În general, generaţia Z este cel mai mulţumită lucrând de pe poziţii în mare măsură creative, non-tehnice. Doar două dintre cele zece cele mai bine cotate locuri de muncă pentru angajaţii generaţiei Z vin din domeniul tehnologiei, comparativ cu cinci din zece pentru lucrătorii non-Gen. Z”, a declarat Richard Johnson, economist asociat la Glassdoor şi autorul raportului.

Chief Executive Officer, Chief Operating Officer şi titlul de preşedinte au alcătuit primele trei locuri de muncă pentru generaţia X. Pentru boomers, trei posturi diferite de manager au făcut parte din cele 10 locuri de muncă cu cele mai înalte evaluări, titlul de preşedinte şi CEO clasându-se pe primele locuri în ceea topul preferinţelor generaţiei în cauză.

Johnson a scris că Gen X şi boomerii „găsesc satisfacţie în roluri care necesită mai mulţi ani de experienţă, au mai multă responsabilitate şi un impact mai larg în afacere, cum ar fi titlul de preşedinte şi director executiv”.

Agenţii imobiliari au fost cei mai bine cotaţi de către mileniali, cu un rating mediu de 4,58 puncte. În plus, acest job a avut al treilea cel mai mare rating mediu în topul boomerilor, cu 4,74 puncte.

Iată tabelul complet cu cele mai dorite slujbe ale fiecărei generaţii în parte:
 

Gen Z:

1. Recrutor corporativ

2. Director de marketing

3. Manager social media

4. Cercetător de date

5. Manager de produse

6. Specialist IT

7. Coordonator de cont

8. Analist de credit

9. Inginer de proiect

10. Asociat în dezvoltare afaceri

 

 

Milenial:

1. Agent imobiliar

2. Recrutor corporativ

3. Inginer

4. Director de operaţiuni

5. Manager tehnic de conturi

6. Analist SEO

7. Director executiv

8. Recrutor tehnic

9. Dezvoltator Salesforce

10. Preşedinte

 

 

Gen X:

1. Director executiv

2. Director de operaţiuni

3. Preşedinte

4. Recrutor corporativ

5. Manager de strategie

6. Agent imobiliar

7. Partener într-o firmă de avocatură

8. Inginer

9. Manager relaţii cu clienţii

10. Specialist HR

 

 

Boomer:

1. Preşedinte

2. CEO

3. Agent imobiliar

4. Director

5. Manager HR

6. Asistent executiv

7. Manager dezvoltare afaceri

8. Manager de marketing

9. Agent de vânzări asigurări

10. Avocat