ROCA Industry încheie primul semestru cu o cifră de afaceri de 122 milioane lei, iar cele 4 companii din portofoliu au o EBITDA cumulată cu 21% mai mare faţă de S1 2021

Autor: Roxana Rosu 17.08.2022

ROCA Industry, holdingul care reuneşte companiile de materiale de construcţii din portofoliul ROCA Investments, a încheiat primul semestru cu o cifră de afaceri de 122,5 milioane lei şi are în vedere consolidarea companiilor membre şi extinderea portofoliului, inclusiv în afara graniţelor.

EBITDA cumulată a celor patru companii pe care le are în portofoliu a crescut cu 21% în semestrul 1 al acestui an comparativ cu perioada similară din 2021.   

“Rezultatele din prima parte a anului, practic primul semestru de când am lansat acest holding, ne arată că suntem în direcţia cea bună şi că modelul nostru de business are forţa de a contribui la dezvoltarea de branduri româneşti şi la reindustrializarea României. Sub umbrela holdingului, filialele intră în următoarele luni în etapa de dezvoltare strategică, o etapă care pleacă în primul rând de la realitatea economică imediată şi de termen scurt. Punem accent pe un management agil în filiale şi pe investiţii în inovaţie şi dezvoltarea de produse noi. Ne orientăm spre pieţe mai reziliente la acest moment şi nu în ultimul rând spre crearea de sinergii între entităţile din holding”, a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General interimar al ROCA Industry.

Cel de-al doilea trimestru a generat cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 64% la nivel consolidat.