Antreprenori locali. Celco investeşte 3 mil. euro pentru economie circulară în procesul de producţie a materialelor de construcţii

Autor: Alina-Elena Vasiliu 18.08.2022

BCA-ul, materialul principal pe care îl produce Celco, a devenit mai căutat în ultima perioadă, după ce noul concept NZEB, care se referă la eficienţa energetică a clădirilor, a devenit obligatoriu în construcţii.

Producătorul de materiale de construcţii Celco din Constanţa a bugetat in­vestiţii de aproape trei milioane de euro în acest an pentru eficientizarea consumului de energie şi pentru a implementa normele economiei circulare în activitate.

„Tranziţia către o economie durabilă este un proces care pentru Celco a însemnat îm­bunătăţirea progresivă a per­formanţei de mediu a fabricilor şi a produselor noastre. Planurile de acţiune vizează continuarea proiectului de eficientizare ener­getică şi în acest an urmează implementarea în fabrica de BCA a sistemelor de contoriza­re avansată pentru reducerea con­sumurilor energetice, proiec­te de peste 300.000 de euro“, a spus Niculae Duşu, unul dintre acţionarii Celco, ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2022.