Un salariu pe zi. O educatoare câştigă între 500 şi 700 de euro net pe lună. Ana Vişian, BestJobs: Pentru rolul de educatoare se caută persoane cu studii pedagogice, responsabile, punctuale, cu abilităţi bune de comunicare şi relaţionare, atenţie distributivă şi spirit de echipă

Autor: Ramona Cornea 18.08.2022

O educatoare are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 700 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Pentru rolul de educatoare se caută persoane cu studii pedagogice, responsabile, punctuale, cu abilităţi bune de comunicare şi relaţionare, atenţie distributivă şi spirit de echipă. Experienţa în domeniu constituie un avantaj. O calificare de profesor pentru învăţământul preşcolar şi cunoaşterea unei limbi străine reprezintă un plus în candidatura unei persoane. Printre beneficiile oferite de angajatori se numără prânzul gratuit, teambuildinguri şi posibilitatea de a-şi înscrie copiii la respectiva unitate. În prezent, cea mai mare densitate a ofertelor pentru astfel de poziţii o regăsim în Braşov, Bucureşti şi Cluj-Napoca, iar oferta salarială medie este de 500-700 de euro pe lună“, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: teambuilding, masă caldă la prânz, posibilitatea de şcolarizare a propriilor copii, precum şi un mediu de lucru creativ şi dinamic.

În prezent, 126 de posturi vacante pentru poziţia de educatoare sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca.