Administratorii de pensii private: de la începutul anului şi până la 12 august Pilonul II are în medie o pierdere de 3,2% comparativ cu 7,6% cât avea la final de iunie. Active de 92 mld. lei. Afirmaţiile vin într-un context în care recent în spaţiul public au apărut dezbateri despre randamentele fondurilor Pilon II

Autor: Roxana Rosu 18.08.2022

Fondurile de pensii private Pilon II au recuperat jumătate din depre­cierea de anul acesta, iar activele administrate au ajuns la o valoare record pe fondul îmbunătăţirii cota­ţiilor titlurilor de stat, instrumente care compun 60% din portofolii, potrivit Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Afirmaţiile vin într-un context în care recent în spaţiul public au apărut dezbateri despre randa­mentele fondurilor Pilon II.

Astfel, activele Pilonul II au ajuns la o valoare de 92,4 miliarde de lei în august, un record istoric, în creştere cu 5 miliarde de lei faţă de valoarea de la mijlocul anului 2022. La data de 12 august, randamentul mediu al Pilonului II în 2022 arăta un minus de 3,2%, comparativ cu un minus 7,6% la finele primului semestru.