Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea să atragă în două zile maximum 54,8 mil. lei de la investitori printr-un plasament privat

Autor: Eduard Ivanovici 18.08.2022

Impact Developer & Contractor (IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a informat piaţa de capital cu privire la deschiderea plasamentului privat pentru subscrierea a până la 125 de milioane de acţiuni ordinare nou emise. Capitalul atras va fi utilizat pentru susţinerea strategiei de dezvoltare a companiei, reiese dintr-un comunicat de presă.

„Preţul este condiţionat de prevederile legale privind ridicarea dreptului de preferinţă, respectiv cea mai mare dintre următoarele valori:  a) preţul mediu ponderat de tranzacţionare, aferent ultimelor 12 luni anterioare datei Deciziei Consiliului de Administraţie din 20.09.2021 (0,438621 lei per acţiune); b) valoarea pe acţiune calculată în baza activului net contabil aferent ultimelor situaţii financiare publicate şi auditate ale societăţii (0,3086 lei per acţiune); c) valoarea nominală a acţiunii (0,25 lei per acţiune)”, se arată într-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Aşadar, valoarea maximă a plasamentului privat ar ajunge la 54,8 milioane de lei, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Plasamentul privat, aprobat prin decizia Consiliul de Administraţie din 17 august, constituie o nouă etapă a operaţiunii de majorare a capitalului social şi va avea loc în zilele de 18 şi 19 august, Swiss Capital urmând să acţioneze în calitate de intermediar. Respectiva operaţiune reprezintă a doua majorare de capital social prin plasament privat din 2022, după o primă acţiune derulată cu succes la începutul anului.

„Continuăm extinderea atât în Bucureşti, unde accelerăm dezvoltarea GREENFIELD Băneasa (...), dar şi la nivel naţional prin proiectele lansate în Constanţa şi Iaşi. Iaşul este oraşul în care ne vom concentra cel mai mult atenţia în lunile următoare deoarece, prin prezenţa a tot mai multor companii şi tendinţa de creştere a cererii pentru rezidenţial, devine unul dintre oraşele cu cele mai mari perspective de dezvoltare din România”spune Constantin Sebeşanu, CEO al IMPACT Developer & Contractor.

Acţiunile IMP au pierdut 2,4% în 2022, pe un rulaj de 51 milioane de lei. Având o capitalizare de 1,1 miliarde de lei, compania este deţinută în proporţie de 58,8% de Gheorghe Iaciu şi 15% de către Adrian Andrici.