PowerNet Consulting şi Tailent, parteneriat pentru dezvoltarea de roboţi software

Autor: Alexandra Cepăreanu 19.08.2022

Compania Power Net Consulting, specializată în furnizarea de soluţii de securitate IT, soluţii de digitalizare şi infrastructură IT, îşi extinde activitatea în zona de dezvoltare de roboţi software (RPA) şi soluţii integrate de digitalizare şi automatizare pentru companii prin încheierea unui parteneriat cu start-up-ul local Tailent, specializat în roboţi software, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

Astfel, PowerNet Consulting va adăuga instrumentele RPA create de Tailent în portofoliul propriu.

„Transformarea digitală şi-a făcut intrarea în aproape toate ramurile de activitate. În contextul global, digitalizarea determină gradul de succes al companiilor şi modul în care vor supravieţui provocărilor actuale. (...) Adăugarea platformei RPA Tailent în portofoliul nostru ne permite să ne ajutăm clienţii cu soluţii inteligente de automatizare, cu timp de implementare scurt“, a spus Emil Munteanu, managing partner în cadrul PowerNet Consulting, companie cu afaceri de peste 2,1 mil. euro (10,5 mil. lei) în 2021, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. PowerNet Consulting, cu peste 20 de ani de experienţă în soluţii de securitate IT, digitalizare şi mobilitate, lucrează cu firme din telecom, energie şi retail. 

Mario Popescu, co-fondator şi CEO al Tailent, consideră că tehnologia de automatizare oferă companiilor mari oportunităţi de eficientizare a proceselor şi de reducere a costurilor, prin care eliberează mai mult timp pentru echipele lor.

„Cu Tailent Automation Platform (RPA), companiile îi ajută pe profesionişti să se concentreze pe mai multe activităţi cu mai multă relevanţă şi valoare adăugată“, a explicat el.

În ultimii doi ani, Tailent a încheiat mai multe parteneriate strategice cu furnizori importanţi de soluţii şi servicii precum Encorsa, Winsig, Wolters Kluwer, Visa, Aliant, ETA2U şi Serviceaide, ca parte dintr-un proces accelerat de expansiune.